Nagrade

ORIGINALAN DIZAJN

Dizajn svakog Gorenje aparata predstavlja savršen balans između funkcionalnosti i emocije. On je pošten, razumljiv i promišljen do zadnjeg detalja. Jedinstveni dizajn naših aparata ne čini da on samo izgleda dobro, već ih najviše čini korisnim i jednostavnim za korištenje, donoseći savršeno iskustvo jednostavnosti.RED DOT nagrada 2019

Simplicity indukcijska ploča

Ploča za kuhanje je dio treće generacije uspješne Simplicity kolekcije aparata za kuhanje, koja odražava priču našeg brenda - Life Simplified. Linija se sastoji od odabranih proizvoda koji zadovoljavaju najvažnije potrebe korisnika i u isto vrijeme ih ne opterećavaju nepotrebnim funkcijama i podešavanjima. Sa pažljivo osmišljenim rješenjima, pokušali smo olakšati njihove osnovne izazove tokom svakodnevne pripreme ukusnih jela.


RED DOT nagrada 2018 & +X AWARD 2018/19

Gorenje WaveActive generacija

Razvojem prve elektronske i potpuno jednostavne za korištenje mašine za pranje rublja, Simple & Logical je bilo otkriće u industriji. Četiri jednostavno razumljive ikone za najrelevantnije programe u dva nivoa zaprljanja olakšavala su odabir odgovarajućeg programa, za čak i manje vješte korisnike.


RED DOT nagrada 2017

Generacija Gorenje plinskih ploča za kuhanje

Velika i ugodna površina za kuhanje ima jednostavnu za čišćenje ravnu emajliranu površinu. Rešetke od lijevanog željeza su asimetrično dizajnirane i formiraju jednu veliku površinu za kuhanje koja se proširuje na cijelu površinu. Posude se mogu jednostavno pomijerati. Snažni wok plamenik je lociran naprijed za jednostavno korištenje teških posuda.


RED DOT nagrada 2017

Gorenje multifunkcijska pećnica

Interakcija je jednostavna za sve korisnike. Sa upravljanjem preko preciznog multifunkcionalnog rotirajućeg gumba i slika u boji, podešavanje željenog programa/recepta je pojednostavljeno i sastoji se u samo nekoliko koraka koji mogu sadržavati i programe kuhanja na pari. Jednostavan i pametan korisnički interfejs omogućava intuitivnu interakciju koja dolazi skupa sa visokokvalitetnim dizajnom.


RED DOT nagrada 2016

Gorenje TFT kompaktna pećnica

Multifunkcijska parna mikrovalna kompaktna pećnica u uklopivom vizualu, ukopit će se i pri vertikalnoj i horizontalnoj ugradnji. Integrisana ladica za zagrijavanje nudi nove opcije kuhanja. Premium materijali kao što je staklena površina i inox na kojem ne ostaju tragovi prstiju karakterišu frontu sa dugovjećnom estetikom. Intuitivni TFT displej omogućava brz odabir recepata pomoću fotografija.


RED DOT nagrada 2015

Gorenje+ kuhinjska napa

Pametna senzorski upravljana vertikalna kuhinjska napa sa automatskim načinom rada prilagođava snagu tokom kuhanja. Prepoznatljiva, a opet bezvremenska estetika omogućava integraciju u brojne ambijente kao dio Gorenje+ porodice aparata. Inovativni perimetrični sistem usisavanja smanjuje potrošnju struje i nivo buke i poboljšava efikasnost usisavanje zaraka.


RED DOT nagrada 2014

Gorenje TFT 60

Glatka prednja strana savršeno se uklapa u brojne kuhinjske ambijente. Velika staklena površina, sa inoxom koji ne ostavlja tragove prstiju i samočistiva pirolitička funkcija olakšavaju čišćenje i dugovjećnost. Njen jasni grafički interfejs daje ovoj pećnici samoobjašnjivi kvalitet.


RED DOT nagrada 2013

Gorenje SensoCare 12

Estetika mašine za pranje rublja je jasna, i naglašava njene važne dijelove, kao što su korisnički interfejs i ručka za vrata. Brz odabir programa u samo dva koraka, ili prilagođavanje programa do najsitnijih detalja, su jednako na raspolaganju.


RED DOT nagrada 2012

SensoCare 10

Gorenje SensoCare 10 mašina za pranje rublja je prepoznatljiva po pažljivo dizajniranom intuitivnom korisničkom interfejsu za jednostavan odabir programa i poboljšanoj ergonomiji sa patentiranim dizajnom za otvaranje vrata.


+X AWARD & RED DOT nagrada 2012

Gorenje IQCook

Gorenje IQCook je patentirano rješenje koje omogućava automatsku kontrolu procesa kuhanja. Napredna tehnologija je integrisana u zonama za kuhanje. Mobilni senzor se može pričvrstiti na bilo koji tip poklopca posude.


RED DOT specijalno priznanje 2011

Gorenje HomeChef

Sa našim intuitivnim jednostavnim za upravljanje displejom u boji, inspirisali smo brojna naknadna rješenja u našoj industriji. Napredna tehnologija je prenesena u korisnički pogodno i primamljivo rješenje koje omogućava odabir programa pomoću emotivnih fotografija. Sa različitim načinima upravljanja, poput SimpleBake i patentirane StepBake tehnologije, pećnica se adaptira nivou poznavanja svakog korisnika.


+X AWARD 2010

Gorenje Simplicity Collection

Simplicity kolekcija je prva linija kućanskih aparata koja nudi jednostavnu interakciju sa reduciranim i pažljivo osmišljenim odabirom programa i funckija. Upravljanje pomoću jednog centralnog gumba sa jednostavnim odabirom programa i upotreba staklene površine i originalnih materijala predstavlja nenametljivu, a opet jedinstvenu i emocionalnu estetiku.


L’OBSERVEUR DU 2009

Gorenje Smart Table

Inovativno dizajnirani frižider integrisan u pametni stol je nagrađen sa nagradom za biznise i osobe - koji inspirišu dizajnom i inovacijama u Parizu 2008 godine.


RED DOT nagrada 2005

Gorenje Premium Touch

U 2005, Gorenje je bilo prva kompanija iz Slovenije koja je osvojila Red Dot Award; ustvari, dvije nagrade su osvojene za dva proizvoda za održavanje rublja koji se danas mogu nazvati očevima pametnih aparata. Cjelokupan proces interakcije se odvija pomoću ekrana na dodir, vođenim specijalno dizajniranim "wizards-ima za pranje". Kao dodatak, aparati su donosili veoma prepoznatljivu dinamičnu estetiku.


ICSID BIO 18 nagrada za izvrsnost 2002

Gorenje Dodir budućnosti

Touch the Future linija aparata je bila prva koja je integrisala displeje na dodir sa interaktivnom kontrolom. Inovacija je također postignuta i sa integrisanjem mašine za pranje i sušenje rublja u jedan proizvod.


+X AWARD 1996

Gorenje Retro Collection

Originalno dizajnersko rješenje je razvijeno i lansirano rane 1999 godine. Zahvaljujući inovativnom pristupu korištenja prijašnjih uspomena i razlikujućih i emocionalnih elemenata, Gorenje Retro frižideri su inspirisali mnoge druge u industriji. Poboljšana dizajnerska rješenja, u kompletu sa širokom paletom boja i naprednom rashladnom tehnologijom, je i dalje uspješna na tržištima.


ICOGRADA excellence nagrada 1996

Gorenje Simple & Logical

Razvojem prve elektronske i potpuno jednostavne za korištenje mašine za pranje rublja, Simple & Logical je bila otkriće u industriji. Četiri jednostavno razumljive ikonice i najrelevantniji programi za dva nivoa zaprljanja omogućila su jednostavan odabir pravog programa, čak i za manje iskusne korisnike.