Eko akcija staro za novo

Eko akcija
Staro za novo sa popustom -5%

O eko akciji "STARO ZA NOVO S POPUSTOM" u Gorenje STUDIJIMA u saradnji sa ZEOS eko-sistem d.o.o.:

Nakon dvije godine uspješnih rezultata ekološko-prodajne akcije "Staro za novo s popustom" u kojoj smo prikupili 4.679 komada velikih kućanskih aparata ili 242.310 kg električne i elektronske opreme u Bosni i Hercegovini, koju smo bezbijedno i u skladu sa propisima zbrinuli, a sve u cilju smanjenja negativnog utjecaja električnog i elektronskog otpada na okoliš i čuvanja prirodne sredine, odlučili smo se da nastavimo ovu akciju i u ovoj godini.

Kao društveno odgovorna kompanija svjesni smo činjenice da dosta električne i elektronske opreme završava na mjestima koja nisu predviđena za tu vrstu otpada. U saradnji sa našim ovlaštenim operaterom sistema firmom ZEOS eko-sistem d.o.o. osmislili smo ekološku akciju u kojoj ćemo našim kupcima u vlastitim maloprodajama Gorenje STUDIJIMA sa početkom od 01.juna 2022. godine (i trajanju u periodu od 1 godine) ponuditi mogućnost povoljnije kupovine novog aparata uz ekološki popust za predaju starog aparata po principu "jedan za jedan".

 

Prilikom kupovine novog aparata u našim Gorenje STUDIJIMA možete se odlučiti za kupovinu po sistemu "Staro za novo s popustom" gdje ćete npr. za kupovinu nove mašine za pranje rublja uz povrat svog starog aparata (koji može biti bilo koje druge robne marke iz grupe obuhvaćenih aparata akcijom) ostvariti dodatni "Eko popust" na maloprodajnu cijenu novog aparata. U sklopu ove akcije moguća je kupovina novih velikih kućankih aparata uz predavanje starog aparata: mašine za pranje rublja, mašine za sušenje rublja, kombinovane mašine za pranje i sušenje rublja, mašine za pranje posuđa, štednjaci (električni ili kombinovani), pećnice, te oprema za hlađenje i zamrzavanje (frižideri, zamrzivači i škrinje).

U Gorenje STUDIJIMA i Gorenje PRODAVNICI u saradnji sa ZEOS eko-sistem d.o.o. postavljeni su zeleni namještaj/kontejneri za zbrinjavanje sitne električne opreme, sijalica i baterija, te tu možete sigurno i bezbijedno besplatno predati tu vrstu e-otpada za dalje ekološko postupanje i reciklažu.

Kupovina po ovoj akciji vrši se po principu "1 za 1", što znači da možete za jedan stari aparat ostvariti popust za kupovinu samo jednog novog aparata. Gorenje Commerce d.o.o. sa svojim maloprodajnim mjestima Gorenje STUDIO i Gorenje PRODAVNICA ne naplaćuje usluge preuzimanja i recikliranja preuzetog starog aparata. Naša dostavna služba će prilikom isporuke novog kupljenog aparata besplatno preuzeti stari aparat, a mi ćemo u saradnji sa firmom ZEOS eko-sistem d.o.o. pobrinuti da isti bude zbrinut na potpuno ekološki prihvatljiv način.

Prilikom kupovine novog aparata po ovoj akciji potrebni su nam sljedeći podaci o vašem starom aparatu koji predajete u zamjenu za Eko popust: vrsta aparata, proizvođač, kratak opis trenutnog stanja aparata i eventualni nedostatci (npr. oštećenje, nedostatak poklopca, vrata i sl.). U zamjenu za predaju starog aparata se kupcima odobrava popust na kupovinu novog aparata Gorenje i nije moguća zamjena za novac. Obračun "Eko popusta" u iznosu 5% se računa na maloprodajnu vrijednost novog aparata. Ovaj popust se sabira sa ostalim popustima (akcijski popusti i popust za gotovinsko plaćanje).

Ova akcija se ne primjenjuje za ocijenjene aparate i aparate na rasprodaji.

Ovom akcijom nisu obuhvaćeni: ploče za kuhanje, kuhinjske nape, klime, televizori, mali kućanski aparati, usisivači, mikrovalne pećnice i bojleri.

 

Uslovi za primjenu ekološko-prodajne akcije "Staro za novo s popustom"

  • Krajnji kupac koji kupuje novi aparat uz primjenu ove akcije, dužan je prilikom kupovine u trgovini da sa trgovcem popuni formular sa podacima potrebnim za realizaciju kupovine na kasi trgovine;
  • Kupac mora pripremiti stari aparat za preuzimanje dostavnoj službi Gorenje Commerce d.o.o. na istoj adresi isporuke novog aparata i u stanju kako je opisan u Formularu;
  • U slučaju da dostavna služba Gorenje Commerce d.o.o. utvrdi da stari aparat nije identičan onome iz Formulara, Gorenje Commerce d.o.o. ima pravo kupcu odbiti preuzimanje takvog aparata i tražiti finansijsku naknadu obračunatog Eko popusta;
  • Ovaj popust se može koristiti samo za jedan aparat. Prilikom istovremene kupovine više velikih kućanskih aparata, Eko popust se priznaje samo na onaj broj aparata koliko je predato starih aparata "1 za 1" za koje važi ova akcija.
  • Stari aparat na sebi mora imati sve važne komponente kao što su motor, kompresor i sl. Aparat i komponente na njemu ne moraju biti ispravne.
  • Za ugradbene aparate koji su obuhvaćeni ovom akcijom, kupac je dužan da sam obezbijedi demontažu ugradbenog aparata i da isti bude pripremljen za preuzimanje dostavnim službama prilikom isporuke novog aparata. Dostavna služba Gorenja ne vrši demontažu i ugradnju novog ugradbenog aparata.


Posjetite najbliži Gorenje STUDIO i kod naših savjetnika prodaje raspitajte se o uslovima i mogućnostima kupovine novih aparata uz primjenu ekološko-prodajne akcije "Staro za novo s popustom".


Više o ZEOS eko-sistem d.o.o.

ZEOS eko-sistem d.o.o. je na osnovu Pravilnika, ovlašten od Federalnog ministarstva okoliša i turizma BiH da bude operater sistema za upravljanje e-otpadom. Stalnim razvojem i analiziranjem poslovanja stvaramo osnovne uslove za unapređenje naših usluga. Kroz naše neprofitno orijentisano poslovanje svojim klijentima nastojimo olakšati ispunjavanje zakonskih propisa po pitanju izvještavanja o plasmanu e-proizvoda na tržište, kroz stručnu podršku, elektronski sistem i bazu podataka, niže naknade, troškove i u konačnici zbrinjavanje ranijeg i budućeg e-otpada u FBiH, kojeg je Obveznik sistema plasirao ili će plasirati prodajom novog proizvoda.

Naša misija je održati čist i uredan okoliš. Upravljati najvećim sistemom sakupljanja i optimizirati procese zbrinjavanja e-otpada. Dugoročna i efikasna usklađenost i provođenje zakonskih propisa.

Naša vizija je podizanje svijesti krajnjih korisnika o pravilnom zbrinjavanju e-otpada. Poboljšati, unaprijditi i optimizirati procese sakupljanja i postaviti procese zbrinjavanja u skladu sa nacionalnim i EU standardima. Zadržati status prepoznatljivog sistema sakupljanja e-otpada u BiH.

Više o ZEOS eko-sistem d.o.o. pročitajte na ovom linku.

 

Šta je e-otpad?

Elektronski otpad ili e-otpad odnosi se na sve stavke električne i elektronske opreme (e-opreme) i njihove dijelove koje je vlasnik odbacio kao otpad bez namjere ponovnog korištenja. To uključuje širok spektar proizvoda, na kraju svog životnog vijeka, koje domaćinstva i/ili firme posjeduju, a sakupljamo ih u pet glavnih kategorija: veliki kućanski aparati, rashladni uređaji (frižideri i zamrzivači), televizori i monitori, mali kućanski aparati i sijalice.