SVI MOŽEMO BITI ŠAMPIONI

PODRŠKA EKIPAMA I VAMA U KUĆI

Gorenje kompletiralo het-trik sponzorstva muškog rukometnog evropskog prvenstva EHF EURO 2022

 

Muško evropsko rukometno prvenstvo EHF EURO 2022, koje će se održati od 13. do 30. januara, će ponovo biti održano uz podršku Gorenja nakon što je vodeći evropski proizvođač kućanskih aparata potvdio sponzorstvo ovog događaja treći put zaredom.

Podrškom i sponzorstvom prethodnim najznačajnijih događaja za nacionalne timove Evropske rukometne federacije u 2018 i 2020 godini, ovaj sporazum između EHF-ovog media i marketing partnera Infront Sports & Media – dodatno cementira privrženost Gorenja u podršci vrhunskom rukometu.

Gorenju, koje je dio Hisense grupacije, nije strana podrška rukometa, jer su već sponzorisali i EHF rukometnu Ligu šampiona od 2017 godine.

Ovo partnerstvo sa EHF EURO 2022 muškim rukometnim prvenstvom predstavlja priliku da ponovo začine rukometno prvenstvo. Gorenje značajna, i veoma popularna i kreativna kampanja #simplyfans će se sastojati od velikog broja atraktivnih nagrada, koje će biti od EHF artikala za navijače do nezaboravnog iskustva navijanja sa tribina za jedan od svojih omiljenih timova. Za jednostavno praćenje o svim novim novostima zapratite njihove @gorenjesimplyfans kanale na društvenim mrežama.

Zajedno sa EHF-om, Gorenje će iskoristiti ovu priliku da olakšaju život ljubiteljima rukometa, tako što će omogućiti više vremena za uživanje, kao što je gledanje najboljih evropskih rukometnih utakmica.

Martin Hausleitner, generalni sekretar EHF-a, ovim povodom je izjavio: “Gorenje je dokazalo da ima jaku, lojalnu i uspješnu tradiciju kada govorimo o podršci vrhunskom rukometu, posebno na državnom i vrhunskom rukometnom klupskom nivou, i zbog toga smo oduševljeni što ih imamo kao našeg oficijelnog partnera za treće uzastopno muško evropsko rukometno prvenstvo EHF EURO. Imati za partnera nekoga ko podržava rukomet kao što to radi Gorenje čini ogromnu stvar za promociju ovog sporta i radujemo se što ćemo imati još jedan fantastičan turnir sa njima na našoj strani.”

Alenka Potočnik Anžič, direktorica marketinga u Hisense Europe grupaciji, je dodala: “Oduševljeni smo činjenicom da smo jedan od najvažnijih partnera muškog rukometnog evropskog prvenstva EHF EURO,  te što time ispisujemo uspješnu priču Evropskog rukometa na najvećem rukometnom prvenstvu u Evropi treći put zaredom. Igrati rukomet na vrhunskom nivou ili bilo kojem drugom sportu, zahtijeva snažan tim, jasnu i fokusiranu strategiju, i želju za uspjehom; sve karakteristike sa kojima se mi u Hisense Europe grupaciji možemo identificirati.  Gorenje je uvijek nastrojeno ka olakšavanju života sa našim aparatima, kao i sa našim partnerstvom sa EHF-om vjerujemo da ćemo učiniti život lakšim svim rukometnim navijačima – Simplyfans. Uvjerena sam da će naši kućni aparati pomoći u tome da navijači imaju više vremena za stvari koje vole, uključujući i gledanje vrhunskih utakmica koje ćemo vidjeti u Mađarskoj i Slovačkoj.”

 

O Gorenju

Od svojih početaka u 1950, Gorenje je izraslo u multinacionalnu korporaciju i u prepoznatljivu međunarodnu robnu marku. Brend koji je posvećen dizajniranju savršenih kućanskih aparata visoke kvalitete, izvrsnog dizajnerskog standarda i odnosa prema okolišu. Danas, svaka njihova inovacija koju omogućavaju ima namjenu da pojednostavljuje, jer smatraju da je jednostavnost važna. Osnovne vrijednosti brenda, pored jednostavnosti, su jasne: operativna efikasnost, dugovječnost, i održivost. Nakon što su postali dijelom Hisense grupacije u 2018, Gorenje je dobilo priliku za dalji rast širom svijeta. Ovo spajanje je rezultiralo da Gorenje postane proizvođač koji nudi potrošačku elektroniku i bijelu tehniku, što je rijedak primjer u ovoj industriji, te tako ostvaruje nove konkurentske prednosti za budućnost.

Gorenje je uvijek imalo važnu ulogu u rukometnom svijetu. Prije više od 30 godina, kompanija je prepoznala vrijednost i značaj jednog od evropskih najznačajnijih sportova i postala važan sponzor jednog od najuspješnijih slovenačkih rukometnih klubova – RK Gorenje Velenje. Osim što su lojalni generalni sponzori lokalnog kluba, Gorenje je i sponzor Slovenske rukometne federacije već nekoliko godina, oficijelni partner EHF Rukometne lige prvaka za muškarce od  2017 godine i oficijelni sponzori muških rukometnih evropskih prvenstava EHF EURO 2018 i 2020.

Osim što su važan i posvećen partner i sponzor u rukometu, Gorenje je također i generalni sponzor Slovenske ski nordijske reprezentacijei izuzetno je posvećeno fudbalu sa oficijelnim sponzorstvima UEFA Euro 2020™, i oficijelni partner FIFA World Cup Qatar 2022™, a od 2020 godine su postali i partneri fudbalskog kluba Paris Saint-Germain.

 

O Evropskom rukometnom prvenstvu za muškarce EHF EURO 2022

Rukometno evropsko prvenstvo za muškarce EHF EURO 2022 će biti mnogo više od samo serija utakmica – to će biti festival rukometa. Zemlje domaćini Mađarska i Slovačka će ugostiti elitu evropskog rukometa na dvije sedmice u spektakulatnoj akciji od 13-30 januara 2022. Slogan turnira – Gledaj utakmice. Vidi još više – utjelovljuje ono što će biti slavlje rukometa, u kojem će se uživati širom pet gradova čija strast za rukometom ne poznaje granice. Za više informacija o svim događajima posjetite eurohandball.com.

Mikrofinova usluga podrazumijeva maksimalno poštovanje vremena i potreba klijenata. Šoping majstor krediti odobravaju se za iznose od 200 KM do 2.000KM, za čiju je otplatu predviđeno i do 18 mjeseci.