Ugradbeni frižideri NatureFresh

Puni prirodne svježine
NatureFresh ugradbeni frižideri i zamrzivači

Kada govorimo o proizvodnji svježe hrane, pune ukusa i nutritivnih vrijednosti, priroda je oduvijek znala šta je najbolje. Ona proizvodi odgovarajuću kombinaciju sunca, svježeg zraka i vlažnosti za optimalan rast i maksimalan okus.

Zato novi NatureFresh ugradbeni frižideri i zamrzivači Gorenje oponašaju prirodne uslove održavajući proces fotosinteze, kontrolišući nivo vlažnosti i obezbjeđujući svjež zrak.

 


Prirodna svježina, fleksibilan dizajn, efikasno čuvanje namirnica

CrispZone s VitaLight i SmartHumidity
Svježe kao upravo ubrano iz vrta
Jedna od najvećih ladica za voće i povrće na tržištu, CrispZone ladica, produžuje svježinu pohranjenih namirnica nižom temperaturom, automatskom kontrolom vlage SmartHumidity i specijalnim VitaLight osvjetljenjem.SmartHumidity održava optimalnu razinu vlage u ladici tojekom cijelog dana zahvaljujući specijalnoj membrani koja automatski ispušta višak vlage iz ladice. VitaLight osvjetljenje održava prirodni proces sazrijevanja kako bi se vitamini zadržali u namirnicama, a voće i povrće ostalo svježe i hrskavo duži vremenski period.
IonAir s DynamiCooling hlađenjem
Zadržava samo ugodne mirise
Napredni ventilacijski sistem s dinamičkim hlađenjem omogućava ravnomjernu distribuciju joniziranog zraka i temperature u cijelom frižideru. Zrak obogaćen negativnim jonima oponaša prirodnu mikroklimu te svježe namirnice zadržavaju svoju svježinu puno duže. S obzirom na to da nema temperaturnih razlika, hranu možete smjestiti na bilo koju policu frižidera.
AdaptTech
Frižider koji prepoznaje vaše navike
Napredni sistem AdaptTech osmišljen je za održavanje optimalne temperature u frižideru bez obzira na to koliko često otvarate vrata frižidera. Kada su vrata otvorena, temperatura naglo raste i namirnice su izložene termalnom šoku koji ubrzava kvarenje namirnica. Frižider s tehnologijom AdaptTech stalno prati i analizira način kako ga koristite. Frižider, može predvidjeti kada ćete otvoriti vrata i prije nego što to učinite, on će smanjiti temperaturu za 1 ili 2° kako bi osigurao stalnu ujednačenu temperaturu te svježe namirnice pune hranjivih tvari.
NoFrost DualAdvance
Sistem optimalnog dvostrukog kruženja zraka
Savremena tehnologija NoFrost DualAdvance pomoću intenzivnog kruženja hladnog zraka uklanja vlagu iz zamrzivačkog dijela i time sprječava nakupljanje inja na namirnicama i leda u unutrašnjosti aparata. S druge strane, u rashladnom dijelu osigurani su optimalni uslovi za pohranjivanje svježih namirnica s obzirom na potpuno odvojene procese hlađenja između rashladnog i zamrzivačkog dijela.• zamorno odleđivanje i čišćenje nije potrebno• zamrznute namirnice međusobno se ne lijepe• čuva se kvalitet, boja i aroma zamrznutih namirnica• bolja preglednost nad namirnicama• više prostora• nema miješanja mirisa između zamrzivačkog i rashladnog dijela aparata• svježe namirnice se ne isuše i duže ostaju svježe.
FreshZone
Prirodna svježina
FreshZone ladica održava svježinu pohranjenih lako kvarljivih namirnica. Smještena je u donjem, najhladnijem dijelu frižidera. Voće, povrće i meso zadržavaju svježinu, miris, boju i kvalitet duže vremena.
LED osvjetljenje
Učinkovito osvjetljenje
LED svjetlo u frižideru omogućava odlično osvjetljenje i dobru preglednost sadržaja frižidera. LED osvjetljenje je do 30 puta trajnije od standardnog osvjetljenja i do 10 puta energetski učinkovitije.
MixBox
Keep your fridge neat and tidy
This shallow drawer will store all your smaller items, like spreads, butter, fish cans and snacks making sure your fridge is organized and food doesn't stay forgotten past its due date. Its slide in-and-out function ensures easy access to its content.
SuperCool
Brzo hlađenje poslije vikend kupovine
Intenzivna funkcija hlađenja spušta temperaturu frižidera na 3 °C, što je niže od standardne za skoro polovicu. U kombinaciji sa velikom zapreminom frižiderskog dijela, ova temperatura je idealna za brzo hlađenje namirnica nakon velikih kupovina. Poslije šest sati, ova funkcija se automatski isključuje i frižiderski dio vraća temperaturu na inicijalno podešavanje.
XXL SpaceBox ladica
Dovoljno prostora za cijelu ćurku
Ova ladica zamrzivačkog dijela najveća je u cijelom aparatu i idealna je za pohranjivanje većih namirnica ili većih količina namirnica poput puretine, nekoliko kutija pizze ili čak torti i kolača.
HiddenSpace
Dodatni skriveni prostor
Skriveni prostor, HiddenSpace koja se nalazi ispod CrispZone ladice, omogućava dodatni prostor za konzerve ili slične artikle.
A+++
Top energy efficiency
All Gorenje fridge freezers are highly energy-efficient. Excellent thermal insulation and door sealing, inverter compressor, and electronic or mechanical control efficiently reduce power consumption. Fridge freezers with the A+++ energy efficiency rating use 60% less power than those in the A class.

Savjeti i trikovi hlađenja

Stavite luk u puter

Priznajemo, polovica luka vjerovatno neće naštetiti budžetu, ali zašto je baciti kada možete uštediti pravilnim čuvanjem. Sljedeći put kada imate polovicu luka koji ostane od vašeg recepta mesnih kuglica ili paradajz salate, nemojte posezati za folijom i zamotavanjem, posegnite za puterom. Polovica luka ostaje svježa duže kada je premazana puterom. Kako biste spriječili intenzivan miris, pobrinite se da je spremite u MultiBox bez dotoka zraka.

Uberite ih iz vašeg zamrzivača

Nema ništa ljepše od svježih mahuna, svježeg graška ili bilo koje druge svježe uzgojene namirnice. Na svu sreću, ovo nije zadovoljstvo u kojem možemo uživati samo tokom ljeta. Zamrznuto povrće zadržava okuse, konzistentnost i vitamine ukoliko se čuvaju na -18 ˚C ili nižoj temperaturi i ako su upakovani propisno kako bi se spriječila oksidacija ili dehidracija. Kako biste iskoristili maksimum iz svježeg voća i povrća, stavite ih u CrispZone ladicu, gdje je smješteno specijalno VitaLight svjetlo koje čuva njihove nutritivne sastojke.