Sve u jednoj kombinovanoj parnoj pećnici

Kombinovane parne pećnice koje nude sve u jednom aparatu
Toplota, para i sous vide metoda kuhanja

Kombinovane parne pećnice će promijeniti način na koji kuhate i jedete i to iz brojnih razloga. Glavni razlog je da hrana koju skuhate u njima će imati definitivno bolji okus. Vjerujte nam na riječ.

Kuhanje na pari je jedna od najzdravijih metoda kuhanje. Toplota se prenosi na hranu mnogo brže, tako da umjesto isušivanja jela para održava vlažnost, jelo je više ukusno i zadržava više nutritivnih sastojaka. Kuhanje na pari zadržava važne minerale i vitamine te omogućava da hrana zadrži svoje pune i intenzivne okuse, teksturu i boje. Dodatno, hrana ostaje izuzetno sočna i nježna.


5 razloga zašto kupiti parnu pećnicu

Jela će biti ukusnija

Hrana skuhana na pari su sočnija i imaju odličan okus. Povrće ostaje kompaktno jer je očuvana ćelijska struktura, ali je i primamljiva za oko jer para ne mijenja boju namirnicama. Jela se ne isušuju ili zagorjevaju, pripremljena su sa manje masnoće; pojedina jela mogu biti u potpunosti bez masnoća. Kuhari koji su više iskusni sa kuhanjem na pari mogu pripremiti skoro sve, uključujući povrće, ribu i meso, špagete, rižu, krompir, supe, jogurt i desert.

Kuhanje na pari je najzdraviji način pripreme hrane

Parno kuhanje je jedan od najzdravijih načina pripreme hrane. Zahvaljujući pari, hrana zadržava svoje prirodne sokove i osnovne nutritivne sastoje za naše tijelo, poput minerala i vitamina. Sve Gorenje parne pećnice omogućavaju pripremu metodom SOUS-VIDE do najpreciznijeg stepena. To je sporo kuhanje pri nižoj temperaturi od 30 do 40 stepeni celzijusa pa nadalje, što je pogodno za pripremu mesa, ribe, i svih vrsta voća i povrća.

Uštedit ćete vrijeme

U kombinovanim parnim pećnicama, hrana će biti brže pripremljena u poređenju sa konvencionalnim pećnicama. Dodatno, možemo skuhati nekoliko jela u isto vrijeme na različitim nivoima. Možete istovremeno kombinovati pripremu lososa, krompira i povrća, bez miješanja mirisa.

Čišćenje i održavanje je jednostavno

Čišćenje unutrašnjosti parne pećnice poslije upotrebe pare je izuzetno jednostavno, jer para sprječava sušenje nečistoća. Isto se odnosi i na čišćenje kamenca, samo pratite uputstva dostavljena uz pećnicu.

Tri pećnice u jednoj

U svim kombinovanim Gorenje parnim pećnicama, možete peći jela, kuhati sa parom ili koristiti kombinaciju obje metode.


Karakteristike Gorenje parnih pećnica

PureSteam
Bez kapljica vode, samo čista para
Gorenje kombinovane pećnice na paru karakterišu odlične performanse kuhanja na pari koju proizvode bez kapljica vode. Ovo sprječava da hrana bude mljecava, zadržava nutritivne sastojke i održava vlažnost hrane i puni ukus. Idealna je i za odmrzavanje pošto vruća para ravnomjerno okruži hranu bez stvaranja vrućih tačaka.
SousVide
Jedan korak do mekane i ukusne hrane
Metoda pripreme hrane sous vide priprema hranu na način da zadržava vitamine, minerale i ostale nutritivne sastojke. Kombinacija pare i niže temperature omogućava da se hrana pripremi u vakumiranim kesama, što čini da meso bude ukusno i mekano, a povrće glatko i čvrsto.
MultiSteam 360°
Potpun pristup kuhanju na pari
Nakon što para uđe u pećnicu kroz brojne otvore, specijalni ventilator je raspoređuje jednako, dajući hrani nježan i pažljiv osjećaj. Jedan rezervoar vode je dovoljan za čitav proces kuhanja tako da nije potrebno dodatno otvaranje pećnice, što štedi vrijeme i energiju i poboljšava ukupan rezultat kuhanja na pari. Hrana pripremljena na pari zadržava svoje nutritivne vrijednosti i ne zahtijeva dodatno ulje.

Testirajmo kombinovanu parnu pećnicu

"Najbolji odrezak ikada!"
"Mmm... Mekani i hrskavi krompir!"

"Ove brokule nisu kao hrana iz vrtića."