Štednjaci

Veoma savršeni. Veoma jednostavni.

Štednjaci HomeMade

Da li ste spremni za ugodne trenutke u svojoj kuhinji? Sa novim Gorenje HomeMade štednjacima, to je postalo šarmantno jednostavno.

Pripremite svoje omiljeno jelo kao u tradicionalnim pećima na drva i zadivite svoju porodicu obiljem ukusnih iskustava. Naši štednjaci donose pametna i korisnički pogodna rješenja na koja se možete osloniti i staviti tačku na i.

Pametna rješenja za ukusne rezultate

HomeMade oblik štednjaka
Sve kvalitete pečenja u pećima na drva
Karakteristični zaobljeni oblik je jedna od najkorisnijih karakteristika Gorenje štednjaka. Inspirisane tradicionalnim pećima na drva, on omogućava nesmetano kretanje vrućeg zraka. Pošto se hrana zagrijava ravnomjerno sa svih strana, jelo je uvijek savršeno pečeno: hrskavo izvana i sočno iznutra.
BigSpace
Više prostora za još veću slobodu u kuhanju
Nova generacija Gorenje pećnica ima skriveni oblik gornjeg dijela. Sada optimizirani protok zraka kruži unutar pećnice, potpuno slobodno. U svojih 67 litara korisnog kapaciteta Gorenje pećnice mogu smjestiti ćurku od 7 kg.
SuperSize
XXL posude koje odgovaraju svim pećnicama
Još više prostrane pećnice omogućavaju kuhanje velikih količina hrane - ne samo zbog ravnomjerne cirkulacije vrućeg zraka na svim nivoima, nego i zbog 46 cm širokih posuda za pečenje koje se mogu koristiti u standardnim i kompaktnim pećnicama. Inovativna rješenja omogućavaju da se velika unutrašnjost pećnice i širina potpuno iskoristi. Više je mjesta na svakoj posudi za pečenje, a superiorna tehnologija će se pobrinuti da hrana bude pečena ravnomjerno na svim nivoima.
MultiAir tehnologija štednjaka
Savršeno sa svih strana
MultiAir tehnologija garantuje optimalnu cirkulaciju toplote unutar pećnice. Zbog pametno smještenih ventilacijskih otvora na stražnjem zidu i jedinstvenog zaobljenog oblika, zrak se ravnomjerno širi kroz pećnicu. Ventilator potiskuje vrući zrak oko cijelog volumena pećnice, čineći hranu savršeno pečenom sa svih strana. Dinamično kretanje zraka također omogućava istovremeno pečenje na više nivoa bez miješanja mirisa i okusa.
Pečenje na više nivoa istovremeno
Više jela istovremeno
Štednjaci omogućavaju pečenje manjeg peciva na tri nivoa istovremeno. Efikasna cirkulacija zraka vodi do odličnih rezultata dok istovremeno štedi vrijeme i energiju.
PerfectGrill
Dvostruki grijač za ravnomjerno hrskavu hranu
Najbolji rezultati pečenja postižu se uz pomoć kombinacije većih grijača, i manjih koji su pozicionirani unutar većih. Pametno postavljanje grijača omogućava optimalno raspoređivanje toplote i pruža najbolje rezultate pečenja svaki put, pa će hrana biti hrskava spolja i sočna iznutra. Varijabilna kombinacija grijača znači da se prema potrebi može koristiti spoljni ili unutrašnji grijač, ili oba istovremeno.
AquaClean
Jednostavno uobičajno čišćenje
Zahvaljujući potpuno novom emajlu u svim linijama novih Gorenje pećnica, AquaClean funkcija je značajno poboljšana. AquaClean nudi odličnu pomoć u čišćenju unutrašnjosti pećnice. Sve što je potrebno jeste da sipate pola litra vode u posudu za pečenje i uključite AquaClean funkciju nakon svakog pečenja. U samo 30 minuta, rezultati su vidljivi na čitavoj površini i na posudama za pečenje. Mrlje i masnoća će omekšati i mogu se obrisati mnogo jednostavnije, kako bi pećnica ostala čista.

Vrsta površine za kuhanje

Indukcijska ploča za kuhanje
Brzo i efikasno kuhanje, jednostavno za čišćenje

Indukcijske ploče se zagrijavaju dvostruko brže u poređenju sa HiLight pločama za kuhanje, što ih čini relativno ekonomičnijima i sigurnijim. Indukcijska ploča zagrijava samo dno posude, dok ostatak površine ploče ostaje hladan i može se uvijek dodirivati. Prilagodite temperaturu odmah, jednostavnim dodirom, što smanjuje rizik pregrijavanja. Ovo pomaže pripremu temperaturno osjetljivih jela lakšom poput topljenja čokolade ili sofisticiranih soseva.

Plinske ploče za kuhanje
Ohrabrite svoju kreativnost

Kuhanje poput pravih master šefova je veoma jednostavno. Sve što trebate je kreativna iskra, jer Gorenje štednjaci sa plinskom pločom za kuhanje će se pobrinuti za sve ostalo. Velika površina BigSurface, snažni ChefBurners plamenici i ostale napredne karakteristike će vam pomoći u vašim najsmjelijim kulinarskim eksperimentima. Ohrabrite svoju kreativnost i iznenadite svoje voljene sa odličnim domaće pripremljenim jelima.

Staklokeramičke ploče za kuhanje
Različiti grijači za najbolje rezultate kuhanja

Gorenje staklokeramička ploče za kuhanje su dizajnirane na takav način da ih možete koristiti jednostavno za pripremu odlične hrane. Efikasne i pametne staklokeramičke ploče za kuhanje karakteriše jednostavno kuhanje. Imaju dvostruku ili ovalnu zonu za kuhanje koje omogućavaju približavanje vašim potrebama. Specijalne karakteristike poput indikatora preostale toplote, programskog sata i pametnog upravljanja omogućavaju odličan rad i najviši nivo sigurnosti.

Savjeti i trikovi

Napravite tortu u obliku srca za svoju kćerku

Kreirli smo jednu jednostavnu blog objavu o tome kako da napravite tortu u obliku srca u tri jednostavna koraka. Na primjer ukoliko vaša kćerka želi tortu u obliku srca za svoj rođendan i nemate odgovarajuću posudu, možete improvizovati.

Ukusni mafini sa slaninom, sirom i jajima u samo 15 minuta

Nema ništa slađe od brzog doručka kao što je mafin sa slaninom, sirom i jajima. Također sadrže sve vrste namirnica koje trebate za svoj doručak. Možda ovo postane vaše omiljeno jelo za doručak.